KONTAKT

KONTAKTA OSSHör gärna av er till oss

 
 
 

Vanliga frågor
Här finner ni de vanligaste frågorna som vi får.


Kan man få studiemedel för er utbildning?


Skolverket ger i dagsläget inte studiemedel för privata frisörutbildningar.
Hur kan jag få Gesällbrev?


Efter att ha genomgått vår utbildning på 9 månader, så måste man praktiser minst 2,5 år till på salong under uppsikt av en handledare.


Vad krävs för att bli diplomerad frisör?


För att bli diplomerad frisör från Göteborgs Frisörskola, krävs minst betyget Godkänt (G) i de moment som ingår i examensprovet. Betygskalan består av Icke Godkänt (IG), Godkänt (G) och Väl Godkänt (VG). Skulle någon elev få omdömet IG, får eleven

möjlighet att göra om momentet inom en månad.


Hur försäkrar jag mig om en plats i skolan?

Efter att ha blivit antagen, blir du garanterad en plats i skolan så fort du har betalat anmälningsavgiften på 10 000 kr. Resterande belopp på kursavgiften ska betalas in senast 1 månad efter kursstart.


Hur lång är en skoldag?

Utbildningen är schemalagd till skolsalongen med 32 timmar i veckan.  I början av utbildningen sträcker sig skoldagarna mellan 09:00-16:00 på vardagarna. Skoldagen anpassar sig successivt mot slutet av utbildningen till yrkesfrisörers normala arbetstider, d.v.s. vardagar 09:00-18:00.


Har vi skollov?

Skolan stänger två veckor på sommaren, samt två veckor över jul och nyår samt. På allmänna helgdagar är skolan alltid stängd. Det kan förekomma en del studiedagar då lärarna vidareutbildar sig för att "hänga med" de senaste trenderna och tekniker.


Är jag beredd att arbeta som frisör efter utbildningen?


Målsättningen är att alla ska kunna arbeta som frisör efter examen och hittills har alla examinerade elever fått jobb efter avslutad utbildning. En del elever har också öppnat egen salong. Självklartställs det stora krav på en själv att man är engagerad och följer kursplanen.
Finns det mycket jobb för frisörer?


Frisörbranschen har en ganska hög personalomsättning, vilket gör att duktiga frisörer ständigt efterfrågas. Denna utbildning gör dig redo att få en anställning eller att starta eget. Hittills har alla examinerade elever från Göteborgs Frisörskola fått jobb.


Vilket skolmaterial ingår i kursavgiften?


Vid kursstart får du genast dina professionella arbetsredskap som exempelvis frisörsax, frisörkniv, borstar och kammar, klippkappa, saxhölster ch övningshuvuden. Dessa redskap får du behålla efter utbildningens slut. Självklart tillhandahåller skolan även övriga hårprodukter som är nödvändig för utbildningen.


Har jag någon ångerrätt?


Göteborgs Frisörskola tillämpar ångerrätt enligt Distansavtalslagen. Enligt den så har man rätt att ångra köpet inom 14 dagar efter att avtal har ingåtts. Avtalet är i form av ett antagningsbesked och registreringsbrev, som vi skickar till er för underskrift efter att skolan har mottagit anmälningsavgiften på 10 000 kr, därefter har man 14 dagar på sig att ångra sig.Södra vägen 26, Götborg

031-16 92 08

info@goteborgsfrisorskola.se